Dual Radial Set: interaktivna vizualna analiza složenih skupovnih podatka : završni rad - Bardun, Matea (M. Bardun, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Podaci se u današnje vrijeme sve češće svrstavaju u skupove. Ti skupovi postaju složeni jer sadrže sve više podataka. Vizualna analiza podataka služi lakšem razumijevanju složenih skupovnih podataka. Sustav višestrukih koordiniranih prikaza omogućuje vizualnu analizu korištenjem različitih prikaza podataka. U ovom radu opisan je prikaz Dual Radial Set kao unaprjeđenje prikaza Radial Set. Prikaz Dual Radial Set omogućuje istovremeni prikaz dva skupovna atributa. Takav prikaz dodatno poboljšava analizu podataka jer se na taj način može bolje uočiti povezanost atributa koji pripadaju različitim skupovima te ih tako i lakše analizirati.