Prilagodba Stanley algoritma za korištenje u okviru ROS navigacijskog paketa : završni rad - Radoš, Branko (B. Radoš, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Stanlijeva metoda je metoda slijeđenja putanje namijenjena autonomnim vozilima. Svoju publicitet dobiva pobjedom Stanley automobila na DARPA Grand Challenge-u 2005. Metoda se ističe svojom jednostavnošću, uz visoku kvalitetu i pouzdanost slijeđenja. Problem završnog rada opisuje implementaciju Stanley algoritma za diferencijalna vozila, korišten kao lokalni planer u ROS navigation paketu. Implementacija je potkrijepljena bezinercijskim modelom u STDR simulatoru kao i inercijskim u GAZEBO-u. Iscrpnim simulacijama određeni su parametri koji postižu optimalnu razinu slijeđenja. Na koncu simulacijski rezultati su ispitani na pioneer P3-DX diferencijalnom vozilu.