Elektrokardiograf realiziran pomoću PSoC mikrokontrolera : završni rad - Jurič, Dolores (D. Jurič, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom Završnom radu razvijen je jednokanalni elektrokardiograf. EKG pojačalo je izvedeno pomoću izrađene tiskane pločice i PSoC 5LP mikrokontrolera. Na ulaz tiskane pločice dovodi se analogni EKG signal koji se pojačava i prosljeđuje PSoC-u. Nakon analogno-digitalne pretvorbe i filtriranja, signal se šalje na obradu u MATLAB. Elektrokardiograf komunicira s osobnim računalom korištenjem USB sabirnice. Za upravljanje elektrokardiografom razvijeno je korisničko sučelje u MATLAB-u koje omogućuje prikupljanje, prikaz i pohranu mjernih podataka. Također je razvijen algoritam koji vrši detekciju R zupca.