Sinteza glazbe evolucijskim metodama : diplomski rad - Nuić, Luka (L. Nuić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Računalno komponiranje i generiranje glazbe je u ovome radu izvršeno implementacijom acikličkih i povratnih neuronskih mreža koje su učene s učiteljem, te genetskim algoritmom. Samo komponiranje i učenje glazbene teorije je napravljeno deterministički iz primjera datih MIDI zapisa za neuronske mreže i Bachovih skladbi za genetski algoritam.