Audio pojačala klasa A i klase B : završni rad - Abramović, Karlo (K. Abramović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je pobliže opisati rad audio pojačala snage, objasniti izvedbu ulaznog dijela pojačala, naponskog pojačala te izlaznog pojačala. Pokazati ulogu diferencijskog pojačala u ulaznom stupnju, kao i prednosti korištenja Darlingtonova spoja u stupnju naponskog pojačala. Pojačala na koja se posebno obratila pozornost su bila pojačala klase A i B. Provela se teoretska usporedba izobličenja i djelotvornosti među klasama te su se na kraju provela mjerenja na standardnom pojačalu klase B. Rezultati su prikazani u obliku grafova, generiranih pomoću programa ''Audio precision'', dok se za izradu korištenih shema koristio Altium Designer 17.