Postupci za učenje klasifikacijskih pravila : završni rad - Haničar, Matija (M. Haničar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacijska pravila služe za klasifikaciju uzoraka, pri čemu model klasifikacije ostaje jasan čovjeku. U ovome radu objašnjena je klasifikacija, kao i klasifikacijska pravila. Obrađen je i algoritam klasifikacije RIPPER, teoretski ali i implementacijski. Implementirani algoritam uspoređen je s postojećim algoritmom dostupnim u biblioteci Weka.jar. Također, napravljeno je jednostavno grafičko sučelje koje omogućuje unos i obradu podataka.