Praćenje smjera pogleda : diplomski rad - Aleksa, Antun (A. Aleksa, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad analizira moderne pristupe rješavanja problema praćenja pogleda i javno dostupnih baza podataka u svrhu testiranja metode koja je trenutno implementirana u sklopu razvojnog alata VisageSDK i stvaranja nove metode korištenjem pojačanih regresijskih stabala i linearne regresije temeljene na strojnom učenju. Rad opisuje proceduru skupljanja vlastite baze podataka sastavljene od 126 subjekata različite dobi i spola. Uz pomoć tog skupa podataka bilo je moguće testirati i usporediti rezultate dvije navedene metode.