Sustav upravljanja LTC BMS uređajem : diplomski rad - Mijić, Ante (A. Mijić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustav upravljanja baterijama mjeri napone svih ćelija baterije te ih štiti od prenapona i podnapona, zabranjujući joj rad izvan sigurnog raspona rada. U ovom je radu opisan način izrade i princip funkcioniranja BMS-a za električno gof vozilo pomoću LTC 6804 -2 uređaja. Prikazan je postupak spajanja Arduino mikrokontrolera s LTC-om te je opisan njihov način komunikacije SPI sabirnicom. Nadalje, urađen je kod kojim se nadziru naponi svih spojenih paralelnih modula. Na temelju tih napona određeno je prikaz LED indikatora. Indikator prikazuje napon cijelog paketa u koracima od 10%, te pad napona na nekom modulu veći od 0,2 V u odnosnu na modul najvećeg napona.