Očitavanje studentskih matičnih brojeva unesenih zacrnjivanjem predloška znamenki : završni rad - Čular, Jure (J. Čular, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu rada realiziran je sustav za očitavanje studentskih brojeva unsenih zacrnjivanjem predloška koji ima oblik sedam segmentnog prikaznika. Sustav se sastoji od tri dijela. Prvi dio je predobrada slike, što uključuje pretvaranje slike u sivu sliku te postupak binarizacije. Drugi dio se sastoji od segmentacije odnosno izvlačenja slika pojedinih znamenaka iz cijelog predloška. Treći dio se sastoji od raspoznavanja pojedinih znamenaka. Sustav je ostvaren u programskom jeziku Java.