Interaktivni generator multimedijskih podražaja zasnovan na pokretačkom sustavu Unity : diplomski rad - Lekić, Zrinka (Z. Lekić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustavi za prikaz multimedijskih podražaja ispitaniku koriste se u različite istraživačke svrhe u područjima psihologije i neuroznanosti. Multimedijski podražaji uključuju statičke slike, zvukove, videozapisa te 2D ili 3D interaktivne zadatke unutar virtualne scene. Kroz diplomski rad oblikovan je i razvijen sustav za generiranje multimedijskih podražaja i prikaz ispitaniku. Na temelju provedenog pregleda literature o srodnim postojećim sustavima i njihovim mogućnostima utvrđeno je da sustav treba podržati dva načina rada: podražaji se moraju moći unijeti u sustav i naknadno prikazati ispitaniku ili se u stvarnom vremenu mogu zadavati interaktivno. Oblikovana je programska arhitektura sustava za generiranje podražaja. Sustav je sastavljen od podsustava za pripremu slijeda podražaja koji se naknadno mogu prikazati ispitaniku i podsustava za interaktivno zadavanje multimedijskih podražaja. Učitavanje podražaja u sustav radi se višedretvenim pristupom. Sustav pohranjuje sve relevantne informacije o generiranim podražajima te rezultatima koje ispitanik postigne na provedenim zadacima.