Perspektive korištenja sunčeve energije na tržišnim principima : diplomski rad - Arbulić, Vlaho (V. Arbulić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Pošto su posljednjih godina rast cijena nafte i pad ukupnih troškova instalacije fotonaponskog sustava skrenuli veliku pažnju na sunčevu energiju, pojavio se pregršt analiza i špekulacija koje na različit način, i koristeći različite kriterije, daju ocjenu trenutnog i predviđanje budućeg stanja fotonaponske tehnologije na tržištu električne energije. Ovaj rad pruža pregled tehnologija, povijest tržišta i tržišnih kretanja. Također daje evaluaciju postojećih analiza i što bolji uvid u stvarno stanje služeći se samo relevantnim kriterijima te prikaz i analizu konkurentnosti proizvodnje solarne električne energije u kontekstu poticajnih mjera (FiT) i bez njih (grid parity).