Upravljivo i brzo punjenje električnih automobila : završni rad - Badanjak, Domagoj (D. Badanjak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj električnih vozila i pripadne infrastrukture pitanje je današnjice koje određuje budućnost. Tema ovog rada je proučavanje svih bitnih čimbenika brzog i upravljivog punjenja električnih vozila. Vrlo velika pažnja posvećena je proučavanju temeljnih postulata učinske elektronike, iz razloga što je to jedan od temelja za daljnji razvoj efikasnih sustava punjenja i upravljanja baterijskih spremnika. Nastavno na to, dan je pregled ustaljenih te suvremenih metoda testiranja i modeliranja baterija s naglaskom na litij-ionske baterije. U konačnici, putem Siemensovog alata za programiranje PLC-ova iz njihove palete proizvoda, napravljena je simulacija upravljanja punionicom i cijelog procesa punjenja upravo putem PLC-a.