Implementacija i vrednovanje algoritma RIPPER za izgradnju pravila prekrivanja : završni rad - Barilar, Romano (R. Barilar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan RIPPERk algoritam i njegov prethodnik IREP te najvažniji principi po kojima rade. Također je opisana teorijska podloga za rad alogirtama strojnog učenja. Nakon teorijskog dijela opisana je implementacija RIPPERk algoritma te su napisane upute za instalaciju. Zatim je opisan način korištenja sličnih algoritama s javno dostupnih izvora, te su na kraju prikazani i uspoređeni rezultati različitih implementacija.