Integracija modula za prepoznavanje riječi hrvatskog jezika na NAO robota : završni rad - Barišić, Josip (J. Barišić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Govorni moduli imaju široku primjenu. U završnom radu objašnjen je osnovni način korištenja Nao humanoidnog robota, njegovo povezivanje i podešavanje osnovnih mrežnih postavki kao i korištenje gotovih blokova. Navedene su govorne sposobnosti robota, način na koji Nao robot sluša, razumije i odgovora na naredbe. Senzoričke sposobnoti robota te mogućnost paralelnog praćenja više podataka s preciznim vremenskim oznakama mogu ozbiljno nadopuniti opažanja liječnika i pomoći u efikasnijem donošenju dijagnoze. Razvojem takvih softverskih rješenja bavi se Adore projekt koji, između ostalog, za cilj ima primjenu softverskih rješenja u kliničkim uvjetima. Stvoreni protokol predstavlja zaokruženi proizvod, jer je generičkog karaktera i primjenjiv je na sve vrste robotičkih uređaja, onih koji imaju odgovarajući stupanj opremljenosti.