Mobilna aplikacija za evidenciju sastojaka prehrambenih proizvoda : završni rad - Bartolović, Iva (I. Bartolović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ostvarena je mobilna aplikacija za evidenciju prehrambenih proizvoda za platformu iOS. U njenom razvoju je korištena razvojna okolina Xcode, programski jezik Swift te komponenta Core Data za bazu podataka. Ugrađen je alat za optičko prepoznavanje teksta Tesseract te je tako djelomično automatiziran unos teksta jednostavnim klikom na kameru. Aplikacija omogućuje pregled proizvoda, dodavanje novog proizvoda u listu proizvoda, pretraživanje, usporedbu te prikaz detalja o svakom proizvodu. Proizvodi se grupiraju u kategorije. Aplikacija je intuitivna i jednostavna za korištenje te prilagođena korisnicima iOS-a. Primjenu može naći među sportašima i alergičarima.