Modeliranje i prikaz ljudske kože : završni rad - Banek, Bruno (B. Banek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje razne metode izrade 3D modela ljudskog lica, te komponente pri izradi sjenčara koji simulira realistično reagiranje kože na utjecaj svijetla. Prvi dio rada sadrži detaljan pregled postupaka korištenih pri izradi 3D modela unutar programskog alata Blender, uz izradu modela i sjenčara oka, neophodnog za realistično prikazivanje ljudskog lica. Također, prikazani su postupci izrade tekstura, kasnije korištenih pri izradi sjenčara, unutar programskog alata Blender i alata za uređivanje slika GIMP. Drugi dio rada objašnjava građu kože, te kako koža reagira na nadolazeću zraku svjetlosti. Završni dio rada obuhvaća izradu komponenata sjenčara koji simulira realistično reagiranje kože na utjecaj svjetlosti, te završni prikaz modela napravljenog unutar ovog rada.