Informacijski sustav za praćenje provedbe programa CAP : završni rad - Baranek, Željko (Ž. Baranek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Udruga roditelja Korak po Korak u Republici Hrvatskoj provodi CAP (Child Assault Prevention) program primarne prevencije nasilja među djecom. Postoje četiri vrste programa ovisno o skupini djece kojoj je program namijenjen. Program provode pomagači Udruge kroz aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama poput vrtića, osnovnih i srednjih škola. Provedba aktivnosti sastoji se od tri komponente: predavanja za osoblje, predavanja za roditelje i radionica za djecu. Pomagači izvještavaju Udrugu o provedenim aktivnostima slanjem dokumenata protokola, evaluacije i zapažanja tima. Umjesto slanja dokumenata ispunjenim po obrascima, pomagači podatke unose u sustav putem web-aplikacije jednostavnog i razumljivog grafičkog sučelja koja predstavlja sučelje prema središnjoj bazi podataka Udruge. Pristup web-aplikaciji omogućen je pomagačima koje je Udruga pozvala u sustav, a prijava korisnika vrši se postojećim vanjskim korisničkim računom nekog pružatelja usluga. Pored pomagača, u sustavu postoje uloge županijskih koordinatora i ureda koji imaju dodatne mogućnosti poput pregleda profila pomagača i ustanova. Web-aplikacija omogućava generiranje dokumenata i izvještaja te računa statistike o provedbi programa po raznim kriterijima. Pri razvoju su korištene besplatne tehnologije i rješenja otvorenog koda koja su se pokazala dobrima. Planiran je daljnji razvoj sustava dodavanjem novih funkcionalnosti koje bi Udruzi proširilo mogućnosti korištenja aplikacije radi jednostavnijeg i transparentnijeg poslovanja.