Određivanje optimalne putanje bespilotne letjelice i mobilnog robota u zajedničkim misijama : završni rad - Batinović, Ana (A. Batinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je ostvariti upravljanje bespilotnom letjelicom generiranjem trajektorije kroz više zadanih točaka. Algoritam za planiranje trajektorije implementiran je u ROS okruženju korištenjem programskog jezik Python, a trajektorije su testirane u Gazebo ROS simulatoru. Razmatrana je Ho-Cookova metoda generiranja trajektorije kao i planiranje trajektorije uz prostorna ograničenja. Zajednička misija bespilotne letjelice i mobilnog robota sastojala se od izbjegavanja prepreka u zadanom prostoru.