Mjerenje temperature primarnog fluida u nuklearnim elektranama : završni rad - Čuljak, Marinko (M. Čuljak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obradio sam neke od uređaja koji se koriste za mjerenje temperature u nuklearnim elektranama. To su RTD i termoparovi. Rad je podijeljenj u četiri dijela. U prvom djelu rada obradio sam fizikalnu sliku oba uređaja. U drugom dijelu prikazan je način konstrukcije RTD te tipovi RTDa. U idućem dijelu obradio sam neke od metoda određivanja vremenskog odziva RTDa te neke od faktora koji utječu na vremenski odziv. U završnom dijelu rada obradio sam na koji način možemo iskoristiti ove uređaje u sustavima za regulaciju i zaštitu.