Frekvencijski odziv prijenosne mreže s ugrađenim statičkim VAR kompenzatorima : diplomski rad - Borovac, Robert (R. Borovac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Pomoću programskog alata ETAP promatra se frekvencijski odaziv prijenosne mreže nakon ugradnje statičkog VAR kompenzatora. Analizira se utjecaj priključivanja SVC-a što uzrokuje injektiranje viših harmonika struje u mrežu.