Programski sustav za oglašavanje primjenom označivača pozicije : završni rad - Bedeniković, Josip (J. Bedeniković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: PROGRAMSKI SUSTAV ZA OGLAŠAVANJE PRIMJENOM OZNAČIVAČA POZICIJE Tehnologija označivača pozicije, između ostalog, omogućava praćenje geo-lokacije u zatvorenim prostorima, a cilj ovog rada bio je razvoj programskog sustava za oglašavanje primjenom označivača pozicije. Ciljani korisnici sustava prvenstveno su slijepe i slabovidne osobe kojima aplikacija omogućuje lakše snalaženje u prostoru i pronalaženje prostorija. U razvoju programskog sustava korišten je označivač pozicije tvrtke Kontakt protokola iBeacon, dok je klijentska mobilna aplikacija razvijena u okolini Android Studio u jeziku Java. Administratorski modul izrađen je pomoću skriptnog jezika PHP, jezika označavanja HTML te CSSa. Provedena su testiranja korisničkog te administratorskog dijela sustava koja su pokazala kako razvijeni programski sustav funkcionira na svim testiranim uređajima te da je spreman za daljnju implementaciju tijekom ICC (International Camp on Communication and Computer) kampa koji će se održati u Zadru 2018. godine.