Automatska detekcija nastavnih koncepata iz tekstova zadataka uporabom metoda dubinske analize teksta : završni rad - Begušić, Domagoj (D. Begušić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sustavi za digitalno učenje generiraju ogromne količine podataka iz kojih se dubinskom analizom mogu izvući informacije koje nisu dostupne jednostavnim pretraživanjem. Primjenom programskog okruženja Python razvijen je sustav za automatsku klasifikaciju zadataka predmeta Osnove elektrotehnike Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu po prethodno dodijeljenim glavnim i sporednim konceptima. Objašnjene su korištene metode predobrade i vektorizacije zadataka. Klasifikacija je izvedena po glavnim i sporednim konceptima odvojeno, združenim glavnim i sporednim konceptima i hijerarhijski. Izgrađeno je pet različitih klasifikatora te su komentirani dobiveni rezultati za svaki slučaj klasifikacije.