Upravljanje uzdužnom dinamikom makete bespilotnog zrakoplova zasnovano na linearnom kvadratičnom regulatoru : završni rad - Ćaćić, Ivan (I. Ćaćić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Opisana je kinematika i dinamika sustava. Dan je linearizirani matematički model uzdužne dinamike zrakoplova. Sve sile i momenti koji djeluju na zrakoplov su matematički opisani. Objašnjen je upravljanje zasnovano na linearnom kvadratičnom regulatoru. Pomoću lineariziranog modela je projektiran linearni kvadratični regulator. Valjanost kinematike, dinamike, sila, momenata i regulatora simulirani su u programskom paketu Matlab/Simulink.