Modeliranje i analiza RF oscilatora implementiranog s rezonantnom tunelskom diodom : završni rad - Beram, Mihovil (M. Beram, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rezonantna tunelska dioda (RTD) je vrlo popularan element u izvedbi visoko frekvencijskih oscilatora zbog njene visoke brzine rada. U ovom završnom radu trebalo je napraviti razvojni alat za RTD u Keysight ADS programu i jednostavni oscilator temeljen na negativnom otporu i implementiran s RTD. Oscilator je uspješno napravljen jer se s istosmjernim naponom napajanja dobivaju sinusne oscilacije. Demonstriran je sklop s frekvencijama osciliranja od 1 GHz i 100 GHz. Dobivena izlazna snaga je zadovoljavajuća, reda veličine ~mW, ali korisnost je niska, što zahtijeva dodatna poboljšanja na razini elementa i sklopa.