Projektiranje referentnog naponskog izvora u standardnoj CMOS tehnologiji : završni rad - Berić, Martin (M. Berić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Projektiran je referentni naponski izvor korištenjem standardnog CMOS procesa. Korišteni su osnovni sklopovi kojima smo dodali otpornike u jednoj verziji i kaskodni spoj unipolarnih tranzistora u drugoj verziji kako bismo smanjili utjecaje varijacije napona napajanja i utjecaje neusklađenosti karakteristika tranzistora. Optimirali smo sklopove s obzirom na potrošnju snage te fizičku veličinu komponenata odnosno površinu koju sklop zauzima. Analiziran je temperaturni koeficijent referentnog napona u temperaturnom proširenom rasponu za industrijske aplikacije. Ispitan je utjecaj napona napajanja na vrijednost referentnog napona. Analiziran je utjecaj varijacije procesa na rad sklopa korištenjem Montecarlo simulacija u programskom paketu Cadence. Napravljena je statistička analiza utjecaja neusklađenosti karakteristika tranzistora na iznos i temperaturni koeficijent referentnog napona u zadanom temperaturnom području.