Mrežni osobni vremenski planer : završni rad - Bertić, Ana (A. Bertić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Aplikacije za web su programski sustavi kod kojih se korisničkom sučelju pristupa pomoću web preglednika. Cilj je bio izrada mrežne aplikacije za planiranje vremena. Pristup mrežnim stranicama imaju mrežni korisnici koji registracijom dobivaju mogućnost prijave u sustav i izgradnje vlastitog profila koji uključuje pregled i uređivanje vlastitih aktivnosti, planova i bilježaka, pretragu planova i aktivnosti prema upitima, dodavanje resursa za pojedinu aktivnost i pregled o vremenskom preklapanju aktivnosti ako takvo što postoji. Aplikacija se temelji na komunikaciji između klijenta i poslužitelja, a arhitektura je oblikovana prema obrascu model-pogled-upravljač. Korišteni su brojni razvojni alati koji su olakšali i ubrzali izgradnju sustava. Organizacija koda je takva da omogućuje laku nadogradnju i testiranje zbog podjele u manje komponente.