Pretvaranje aktivne-RC filtarske sekcije u naponskom načinu rada u filtarsku sekciju u strujnom načinu rada : završni rad - Ćoza, Andro (A. Ćoza, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U početnom dijelu rada slijedi pregled osnovnih prednosti CFOA sklopova. Nabrojani su veći Slew-rate, odvojenost GBP-a, potreba za manjim brojem pasivnih elemenata,… Nakon nabrajanja osnovnih prednosti CFOA sklopa, slijedi realizacija GP2 filtra. Prvo je prikazan GP2 filtar realiziran pomoću OA, a iza toga slijede realizacije uz pomoć CCII+ sklopova. Prikazana su dva načina realizacije, jedan upotrebom isključivo CCII+ sklopa (zahtjevniji način). Traži se veći broj elemenata od kojih su mnogi viška, međutim realizira prijenosnu funkciju identičnu onoj kod GP2 filtra s OA, a drugi upotrebom nekoliko različitih vrsta CCII sklopova čime se postiže značajna ušteda CCII sklopova i pasivnih elemenata. Za kraj je kao primjer realiziran nisko propusni filtar 8. reda po Buterworthu, te simuliran u programu za analizu električnih krugova PSpice.