Trendovi razvoja proizvodnje električne energije iz vjetra : završni rad - Draženović, Goran (G. Draženović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu opisani su trendovi razvoja proizvodnje električne energije iz vjetrenih elektrana. Ukratko su obrađene energija i brzina vjetra. Kao ključni pojmovi, obrađeni su vjetreni agregati, vjetrene elektrane, njihovi dijelovi, nivelirani troškovi proizvodnje električne energije iz vjetrenih elektrana, tržište i stanje u RH. Ključne riječi: energija vjetra, vjetreni agregat, LCOE , vjetrena elektrana, tržište električne energije