Procjena performansi usluge YouTube na osnovu analize kriptiranog prometa i dostave sadržaja putem protokola QUIC : diplomski rad - Popić, Illona (I. Popić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavio se istraživanjem performansi YouTube-a kada se sadržaj dostavlja putem nedavno objavljenog protokola QUIC u nativnoj YouTube Android aplikaciji. Da bi se to postiglo, korišten je prethodno razvijen sustav YouQ koji je dorađen tako da je moguće birati između reprodukcije videa u internetskom pregledniku i u YouTube aplikaciji za Android. Ove opcije služe kako bi se njihovo ponašanje moglo usporediti, što je bilo u žarištu prvog dijela rada.