Procedura za ugrađivanje dodatnih modula u alate za dubinsku analizu poslovnih procesa : završni rad - Božić, Dino (D. Božić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Dubinska analiza poslovnih procesa jest istraživačka disciplina koja se bavi analizom poslovnih procesa zapisanih u obliku zapisnika događaja. U domenu poslovnih procesa uglavnom ulazi korisničko ponašanje na internetu te se na temelju tog ponašanja kreiraju predviđeni obrasci interesa navedenih korisnika. Jedan od poznatih alata koji odrađuju dubinsku analizu poslovnih procesa jest ProM, u koji je u ovom radu bilo potrebno ugraditi modul koji bi predstavljao dodatni algoritam analize poslovnih procesa. Uspješno su ugrađena dva modula, jedan koji predstavlja pojednostavljivanje polaznog dokumenta sa zapisnikom događaja te jedan koji provodi algoritam vizualizacije poslovnih procesa. U ProM-u, ugrađivanjem modula možemo kreirati vlastitu strukturu obrađivanja poslovnih procesa, međutim ne možemo direktno povezati ugrađene module sa interno implementiranim algoritmima analize poslovnih procesa. Kompletna implementacija ProM-a izvedena je u programskom jeziku Java u razvojnom okruženju Eclipse.