Priprema log datoteka poslovnog procesa za dubinsku analizu procesa : završni rad - Božić, Filip (F. Božić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Dubinska analiza procesa je tehnika upravljanja procesom koja se bavi ekstrakcijom podataka iz log datoteka procesa s ciljem poboljšanja učinkovitost i razumijevanje procesa. Dubinsku analizu podataka dodatno usložava međusobna vremenska zavisnost podataka. Programski produkt razvijen u ovom radu polazeći od log datoteke procesa CSV formata, skup nestrukturiranih podataka transformira u XML zapis pogodan za daljnju analizu, tj. transformira nestrukturiranu log datoteku CSV formata u strukturiranu log datoteku XES formata. Programska potpora iz programske kolekcije alata ProM korištena je u svrhe dubinska analiza strukturirane log datoteke XES formata.