Povezivanje sustava Magento i Highrise : diplomski rad - Braškić, Miroslav (M. Braškić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ubrzani razvoj tehnologije uvelike utječe na moderno poslovanje, a integracijske platforme u oblaku (eng. integration-Platform-as-a-Service, iPaaS) su se nametnule kao učinkovito rješenje koje olakšava i ubrzava mnoge poslovne procese. Tema ovog diplomskog rada je razvoj sustava koji će povezivati Magento, najpopularniju platformu za elektroničku trgovinu i jednostavan CRM (eng. Customer Relationship Management) sustav Highrise. Razvijeni sustav predstavlja dio veće integracijske platforme u oblaku koja svojim korisnicima nudi povezivanje različitih sustava namijenjenih poslovnim korisnicima te rješava problem prijenosa podataka između njih. Ideja integracije je omogućiti vlasnicima Magento trgovina da na jednostavan način upravljaju podacima o svojim kupcima, klijentima, narudžbama i izdanim računima koristeći CRM sustav Highrise. Za razvoj sustava korištena je .NET razvojna okolina, programski jezik C#, programski moduli integracijske platforme, Google Protocol Buffers standard, platforma Microsoft Azure te MongoDB baza podataka.