Simulacija jednostavnih stvari za provjeru modela arhitekture Interneta stvari : završni rad - Brezjan, Antonio (A. Brezjan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad vezan je uz problem arhitekture povezivanja Interneta stvari. Glavna značajka mu je simulacija komunikacije jednostavnih stvari s mogućnošću proširenja na složenije stvari. Pod jednostavnim stvarima smatramo one uređaje kojima je osnovno svojstvo samo slanje i primanje podataka te jednostavna obrada istih. Za potrebe simulacije definirana je arhitektura koja bi trebala postojati za mogućnost te komunikacije. Također su opisani neki očekivani izlazi simulatora kao i oni koji se mogu dogoditi kod grešaka u sustavu.