Prikupljanje i obrada podataka korištenjem uređaja zasnovanih na operacijskom sustavu Android Things : diplomski rad - Brezjan, Antonio (A. Brezjan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu se pristupilo ostvarivanju Interneta stvari s Android Things operacijskim sustavom. Cilj je bio ispitati mogućnosti Android Things-a, prednosti i nedostatke u usporedbi s Android operacijskim sustavom na kojem je baziran. Istražiti dostupne usluge u oblaku i koristiti uslugu primjerenu za odabrani primjer. Za ispitivanje rada Android Things operacijskog sustava se radila simulacija meteorološke postaje. Kao baza za razvoj se koristila Raspberry Pi 3 razvojna pločica. Spajanje senzora koji simuliraju prikupljanje vanjskih podataka i ostvarivanje komunikacije preko I²C protokola za prikupljanja tih podataka. Istražiti dostupne računalne oblake i odabrati prikladni za slanje dobivenih podataka. Spajanje na i slanje podataka na stranicu za praćenje i prognoziranje vremena.