Praćenje i navigacija korisnika pomoću mobilnog uređaja : diplomski rad - Brkljač, Vanja (V. Brkljač, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Programska podrška za praćenje i navigaciju korisnika je razvijena koristeći Android SDK (Software Development Kit) i programski jezik Java. Aplikacija je namijenjena biciklistima te nudi mogućnost bilježenja prijeđenog puta. Zabilježeni prijeđeni put se naziva korisnička aktivnost. Tijekom praćenja, korisnik ima mogućnost obilježavanja rute dodavanjem navigacijskih oznaka. Nakon završetka praćenja korisniku se nudi mogućnost izmjene i pohrane obilježene rute. Korisnici također mogu stvoriti rutu iz svojih aktivnosti. Tijekom navigacije korisnik dobiva vizualnu i glasovnu informaciju o navigacijskoj oznaci koja slijedi na ruti. Korisnici mogu objaviti rutu kako bi ju mogli preuzeti drugi korisnici. Aplikacijsko programsko sučelje za objavljivanje i dijeljenje ruta realizirano je koristeći ASP.NET Web API.