Mobilno osobno pomagalo za prostorno i vremenski dinamičko dogovaranje sastanaka : završni rad - Brnčić, Tomislav Ante (T. Brnčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izrada mobilne aplikacije za Android operacijski sustav. Android je otvorenog koda, što znači da je izvorni programski kod dostupan javnosti na uvid, korištenje, mijenjanje i razmjenu. Aplikacije su pisane u programskom jeziku Java, a službeno razvojno okruženje je Android Studio. Temeljni dijelovi svake aplikacije su aktivnosti, usluge, primatelji prijenosa i pružatelji sadržaja. Predmet ovog rada je aplikacija koja pomaže korisniku sa snalaženjem u nepoznatom prostoru te olakšava dogovaranje sastanaka s drugim prijavljenim korisnicima koji se nalaze u skupu njegovih prijatelja. Trenutna lokacija korisnika se dohvaća iz Globalnog pozicijskog sustava (GPS) te prikazuje ostalim korisnicima koji su prihvatili status prijatelja. Korisnik može zatražiti lokaciju određenog prijatelja te se na zemljopisnoj karti pozicionirati na nju. Omogućena je komunikacija između korisnika razmjenom poruka kroz prikladno sučelje radi lakšeg dogovaranja.