Sigurnosna svojstva pametnih ugovora na platformi Ethereum : završni rad - Bagić, Blaž (B. Bagić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Kriptografski lanac blokova (eng. Blockchain) je distribuirana baza podataka koja održava rastuću listu transakcija te koristi kriptografiju kako bi osigurala integritet i neporecivost pohranjenih podataka. Jedna novija primjena lanca blokova je izgradnja sustava pametnih ugovora. Iako se svakodnevno pojavljuje mnoštvo distribuiranih aplikacija koje koriste pametne ugovore, nejasno je koja točno sigurnosna svojstva ti pametni ugovori pružaju krajnjim korisnicima. U sklopu ovog rada napravljen je pregled relevantnih ranjivosti na platformi Ethereum, također su primjerima ilustrirani napadi koji izrabljuju te ranjivosti. Konačno, u poglavlju 4 objašnjene su sigurnosne preporuke pomoću kojih se opisane ranjivosti mogu izbjeći.