Izrada grafičkog sučelja za daljinski upravljanu ronilicu radne klase : diplomski rad - Dasović, Dino (D. Dasović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Operateri daljinski upravljanih ronilica radne klase obavljaju zahtjevan upravljački posao i nužno im je osigurati sve potrebne informacije na grafičkom sučelju u što jednostavnijem i privlačnijem obliku. U ovom je radu opisano izrađeno grafičko sučelje za daljinski upravljanu ronilicu radne klase. Razvijeno sučelje sadržava različite komponente koje prikazuju trenutno stanje ronilice te očitanja senzora. Također, opisana je implementacija različitih komunikacijskih protokola, koji se nalaze u različitim dretvama, kako bi se osiguralo da se program odgovoran za inicijalizaciju i osvježavanje grafičkog sučelja, koji se nalazi u glavnoj dretvi, izvršava neometano.