Nadogradnja konfigurabilnog asemblerskog prevoditelja CONAS 2 : diplomski rad - Buterin, Ante (A. Buterin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu opisana je nadogradnja konfigurabilnog asemblerskog prevoditelja. U poglavlju 2 je detaljno opisan rad virtualnog stroja, pogotovo način na koji se izvode izrazi i naredbe te način na koji se pohranjuje kontekst tijekom izvođenja ADEL koda. Zatim su u poglavlju 3 opisane sve nadogradnje koje su implementirane. Navedene su glavne prednosti i koristi koje te nadogradnje donose, kao i način na koji su implementirane. Osim toga, u istom poglavlju opisane su i promjene koje su nastale kao rezultat ispravljanja grešaka iz prethodne verzije asemblerskog prevoditelja. Programsko rješenje implementirano je u jeziku C++.