Jezični prevoditelj i virtualni stroj za meta-jezik ADEL : završni rad - Buterin, Ante (A. Buterin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu opisana je programska implementacija jezičnog prevoditelja za meta-jezik ADEL. Jezični prevoditelj prevodi ADEL datoteku u tri koraka: leksička, sintaksna i semantička analiza. U poglavlju 3 opisan je postupak leksičke analize za koji se koristi razred MyScanner i njegove funkcije. U poglavlju 4 opisan je postupak sintaksne analize i izgradnja apstraktnog sintaksnog stabla. U tom postupku se koristi razred MyParser i njegove funkcije, te ostali razredi izvedeni iz apstaktnog razreda AST koji stvaraju čvorove sintaksnog stabla. U poglavlju 5 opisan je postupak semantičke analize i povezivanje deklaracija s referencama na njih. U tom postupku razred MyChecker temeljan je razred. Jezični prevoditelj implementiran je u programskom jeziku C++.