Konsolidacija IT infrastrukture poslovnih informacijskih sustava iz lokalnih u globalne podatkovne centre : diplomski rad - Dašić, Darko (D. Dašić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Globalnost poduzeća često utječe na decentralizaciju procedura unutar odjela informacijskih tehnologija što također negativno pridonosi trošku održavanja i osvježavanja IT infrastrukture. s ciljem rješavanja tih problema ovaj rad predlaže projekt koji, u četiri faze, izvršava proces konsolidiranja aktivnih računalnih sustava iz lokalnih podatkovnih centara podružnica u globalni podatkovni centar poduzeća. Četiri faze projekta osigurati će detaljno mapirane aktivne sustave, pripremiti će osnovicu infrastrukture i dizajn za uspješnu migraciju sustava pritom pridržavajući se svih tehnički, poslovnih ili usklađenih potreba koje procesi zahtijevaju. U ovisnosti o kritičnosti i veličini podružnica koristi se pristup organizaciji infrastrukture koji uz utrošak fleksibilnosti po utjecaju korisnika omogućuje soluciju infrastrukture koja je samoodrživa. Projekt također predlaže proces odluke u pogledu kategorizacije podružnica čija infrastruktura zahtjeva reorganizaciju, te u konačnici primjenom analitičkih metoda omogućuje jasan prikaz rezultata tj. uspješnosti projekta.