Sustav za potporu aktivnostima knjižnice tiskanih i elektroničkih sadržaja : završni rad - Dujmić, Ivan (I. Dujmić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu Sustav za potporu aktivnostima knjižnice tiskanih i elektroničkih sadržaja prati se izgradnja sustava SustavEKnjižnica. Uvodni dio sadrži kratak opis problema i motivaciju za rješavanje problema. Nakon uvoda slijedi opis problema. U opisu problema detaljno je opisan problem i predloženo je rješenje. Također izvršena je komparativna analiza sa sličnim sustavima (sustav Nacionalne i Sveučilišne Knjižnice u Zagrebu i Središnja Knjižnica FER-a). Iznesene su prednosti i mane sustava SustavEKnjižnica u usporedbi sa sličnim sustavima. Poglavlje modeli dolazi nakon opisa problema i sadrži model baze podataka, model sustava i slučajeve uporabe. U modelu baze podataka opisani su osnovni entiteti baze podataka, njihovi atributi i veze. Model sustava sadrži opis arhitekture sustava. Nakon modela dolaze slučajevi uporabe. Slučajevi uporabe prikazuju osnovne aktivnosti korištenja aplikacije u obliku dijagrama slučajeva uporabe (engl. use case diagram). U opisu rješenja prikazuju se implementacijska rješenja osnovnih dijelova sustava i karakteristični ekrani koji se pojavljuju pri korištenju sustava. Nakon toga izveden je zaključak i navedena je korištena literatura.