Poopćeni problem Hanojskih tornjeva : završni rad - Dodig, Krešimir (K. Dodig, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu pokazali smo da se problem Hanojskih tornjeva s 3 klina i n diskova može riješiti na više načina, među kojima valja posebno istaknuti rekurzivno rješenje. Svaki od navedenih načina problem rješava optimalno. Nadalje, razmotrili smo poopćenje problema na više od 3 klina. Za slučaj s 4 klina, Frame-Stewartov algoritam daje optimalno rješenje, dok je za slučajeve s više od 4 klina optimalnost algoritma i dalje otvoreni problem. Međutim, treba napomenuti da je 2016. godine Demontis ponudio navodni dokaz optimalnosti Frame-Stewartovog algoritma. Njegov rad još nije potvrđen.