Ispitivanje relejne zaštite u maloj elektrani : diplomski rad - Curić, Ivan (I. Curić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pouzdana električna zaštita jedan je od osnovnih preduvjeta ispravnog rada elektroenergetskih postrojenja. U radu su opisani osnovni principi nadstrujne i diferencijalne zaštite. Parametrirane su nadstrujna zaštitna funkcija za 35 kV vod te diferencijalna zaštitna funkcija za generator u maloj elektrani. Uz to, opisana su svojstva, sklopovlje i programska podrška svih uređaja koji su korišteni u procesu izrade rada. Za parametriranje SIPROTEC 7SA611 zaštitnog uređaja korišten je DIGSI 4.82 programski alat, a parametriranje ABB REG615 zaštitnog uređaja korištena je PCM600 2.6 programska podrška. Sekundarno ispitivanje parametriranih zaštitnih funkcija obavljeno je korsteći OMICRON Test Universe programski alat.