Razvojni okvir za provjeru aplikacija na Webu : diplomski rad - Filipi, Petra (P. Filipi, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su kritički razmotrena postojeća besplatna i komercijalna programska rješenja za implementaciju sustava ispitivanja Web aplikacija. Na temelju analiziranih mogućnosti tih rješenja stvoren je proširiv programski okvir kojim se pruža jezgra funkcionalnosti za izvođenje jediničnih provjera u dva osnovna scenarija: kao krajnji korisnici odnosno ispitivači, te kao razvijatelji programske podrške. Rješenje je ostvareno u obliku lako koristive aplikacije kojom se može upravljati automatiziranim izvođenjem, stvaranjem, i uređivanjem jediničnih provjera. Predviđeni scenariji korištenja su demonstrirani u vidu karakterističnih Web aplikacija za poslovnu i potrošačku namjenu.