Efekti za električnu gitaru : završni rad - Majdak, Tomislav (T. Majdak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnome radu objasnili smo najčešće korištene efekte kroz teorijsku analizu. Obrađeni efekti bili su distorzija, kompresor, ekspander, reverb, tonska kontrola. Naglasak je bio na grafičkome prikazu koncepata kako bi nam bilo intuitivnije objasniti princip rada pojedinih efekata. Osim teorijske analize pokazali smo kroz praktičan rad izvedbu distorzi-je, nad kojom smo proveli mjerenja kako bi ustanovili odstupanja od teorijskih vrijednosti te provjerili da li su se zamišljeni koncepti pokazali uspješnima.