Aplikacija za evidenciju troškova posjedovanja vozila korištenjem tehnologije Android Instant Apps : završni rad - Čavlović, Matija (M. Čavlović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada bio je istražiti mogućnosti tehnologije Android Instant Apps za izradu mobilnih aplikacija koje ne zahtijevaju prethodnu instalaciju na uređaj. Sakupljene informacije i saznanja bilo je potrebno primijeniti u praksi te za demonstraciju izraditi aplikaciju za evidentiranje troškova posjedovanja vozila. Tema ovog rada je opis izrađene aplikacije primjenjujući inženjerski pristup te opis njezinog funkcioniranja u kontekstu tehnologije Instant Apps. Provedena je analiza zahtjeva, nakon čega su opisani arhitektura i dizajn programskog sustava. Na kraju je predstavljena tehnologija Android Instant Apps sa teorijskog aspekta i navedene su upute za razvoj instant aplikacije u razvojnoj okolini Android Studio. Dodatno, rad sadrži i korisničke upute za razvijeni programski sustav.