Lociranje uređaja u Internetu stvari : diplomski rad - Červar, Mateo (M. Červar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Naglim porastom broja senzorskih uređaja u Internetu stvari, javlja se potreba za novom tehnologijom određivanja položaja koja ima prihvatljiv omjer preciznosti i potrošnje baterije. Ovaj rad bavi se proučavanjem postojećih tehnologija te postavljanjem infrastrukture potrebne za određivanje položaja uz pomoć geolokacije bazirane na protokolu LoRaWAN. Drugi dio praktičnog rada usmjeren je na prikupljanje poslanih podataka sa senzora koji se nalaze u bazi podataka na platformi, kao i na izvlačenje podataka o položaju iz zapisnika stvorenog geolokacijskim servisom. Konačni cilj rada bila je korelacija podataka iz zapisnika i baze podatka, njihovo spremanje u vlastitu bazu podataka i završno, prikaz istih pomoću Android aplikacije. Aplikacija nudi i praćenje GPS položaja senzora uživo.