Primjena Arduino platforme za mjerenje električkih i neelektričkih veličina : diplomski rad - Draženović, Karla (K. Draženović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sažetak: U diplomskom radu opisano je razvijeno rješenje mjernog sustava za određivanje temperature i relativne vlažnosti zraka namijenjenog za primjenu u laboratorijskom prostoru. Sustav se sastoji od fizičkog modela temeljenog na Arduino mikrokontroleru te korisničke aplikacije napravljene u programskom alatu LabVIEW. Sustavom se upravlja pomoću LabVIEW aplikacije s ekrana računala. Za mjerenje temperature koriste se termistor te digitalna osjetila DHT11, DHT22 i SHT31, koja se ujedno koriste i za mjerenje relativne vlažnosti zraka. Predloženo rješenje ispunjava zahtjeve na relativno nisku cijenu izgradnje, jednostavnost korištenja te zadovoljavajuću točnost, koja se može i poboljšati umjeravanjem svakog uporabljenog osjetila. Buduća nadogradnja bi ići upravo u tom smjeru.