Sustav za daljinsko vođenje transformatorskih stanica temeljen na komunikacijskom protokolu IEC61850 : diplomski rad - Đuričić, Juraj (J. Đuričić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem tehnologija stvorio se univerzalni komunikacijski protokol u trafostanicama (IEC61850), koji je nastao na temelju starih protokola (DNP3 i IEC60870), sa ključnim izmjenama u komunikaciji. Sada sa IEC61850 mogu se povezati sve razine trafostanice i svi elementi različitih proizvođača, bez dodatnih pretvornika, što olakšava i pojeftinjuje investiciju, ali i olakšava upravljanje i vođenje stanice pomoću SCADA sustava. Programski paket koji se koristio za izradu SCADA sustava u sklopu rada je Končareva Proza NET. Proza NET se koristi za povezivanje uređaja, uspostavljanje komunikacije i vizualizaciju SCADA sustava, nakon što se releji konfiguriraju u Siemensovom programskom paketu Digsi.